Aanmelden Fotografen Festival 2020

 

 


INSPIREREND, VERRASSEND, VERFRISSEND

 

Het fotografen festival van 2019 was een daverend succes!

Wij zijn alweer bezig met de volgende ronde! Op dinsdag 11 februari 2020 van 10.00 tot 17.00 uur organiseert het Moment Design Collectief voor de 3e keer het Fotografen Festival bij ’t Voorhuys in Emmeloord.

Een Festival voor fotografen van alle niveaus.

Een dag vol inspiratie, plezier, netwerken, nieuwe ontmoetingen en veel lekkers.

Het thema voor het Fotografen Festival 2020 is: “The Obstacle is the Way”.

√ met diverse inspirerende gastsprekers
√ Moment Design proeverij nieuwe stijl
√ een fijne beleving met je collega’s

We ontvangen je uiteraard geheel in Moment Design stijl, waar we je trakteren op een verrassend en inspirerend programma.

 

 

 

 

Tom van den Oever en Diederick Kelderman zijn de eerste sprekers van de ochtend. Dit dynamische duo krijgt de zaal in beweging. Op een ontspannen manier leer je niet alleen elkaar kennen, maar zeker ook jouw eigen patronen en voorkeuren. Want we kennen het allemaal, je voelt een impuls opkomen, maar durf je hem ook te volgen? Juist het aangaan van een stukje onzekerheid, dat stapje buiten je comfortzone, maakt dat jouw foto niet zomaar een foto is. Tijdens de kick-off van “The Obstacle is the Way” zal je obstakels gaan omarmen, wetende dat dit juist tot ontwikkeling leidt.


 

 

 

Miranda Apeldoorn is gastspreker in het ochtendprogramma. Zij is ondernemerscoach voor creatieve zelfstandige ondernemers. Zij vertelt je hoe je geld kan verdienen met dat wat je het liefst doet. Hoe je obstakels tussen jou en je klanten kunt verwijderen. Heel veel tips zonder ‘Goeroegedoe’.

 

 

Na de lunch is er een Moment Design Proeferij. In totaal zijn er 6 mini-workshops waar je er 2 van kunt kiezen!

Ronde 1

 

 

 

 

Cynthia de Jong – Voorproefje van Moment Design
Bij het ‘Voorproefje van Moment Design’ neem ik je in vogelvlucht natuurlijk mee naar de oorsprong en de basis. Maar ga ik je ook vooral verrassen met de bijzondere effecten van deze fantastische methode. Je zult zien, horen en voelen hoe waardevol een reportage wordt als je met deze technieken werkt. Welke uitwerking het heeft op de mensen die je fotografeert en op jezelf. Want ik sta bij elke reportage weer te genieten achter mijn camera van al het moois wat ik mag creëren en vastleggen. Mensen herkennen zichzelf in de foto’s die ik maak, en het verteld hun verhaal. Hiermee hebben zij een tastbare herinnering die hun verhaal in leven houdt jaar naar jaar. Dit geeft mij ontzettend veel voldoening. En omdat ik iedereen wil laten zien dat een fotosessie een bijzondere beleving kan zijn, en geen ongemakkelijk geposeerd moment ben ik trots dat ik een van de gecertificeerde teachers ben. Wil jij je ook laten inspireren en meer weten over Moment Design? Kom dan naar het ‘Voorproefje van Moment Design’ want ik vertel je er graag meer over.

 

 

 

 

 

Peter Lammers – Tien dingen die je eenvoudig kunt doen voor het krijgen van meer klanten
In deze workshop geef ik je handvatten als antwoord op dé meest gestelde vraag: “hoe krijg ik meer klanten”. Ik deel tien dingen met je die je eenvoudig in de praktijk kunt brengen. Als je verwachting is dat je nieuwe klanten op een presenteerblaadje aangereikt krijgt dan kun je deze workshop beter overslaan. Je moet namelijk keihard werken om continue nieuwe klanten aan te trekken.

 

 

 

 


Karin Verhoog & Yvonne ten Bruggencate – Playful Heart voor tieners
Hoe zorg je dat ze jou vertrouwen en dat ze hun onzekerheid en stoere gedrag opzij kunnen zetten, zodat jij die mooie foto kunt maken waar hun moeder of Opa en Oma zo gelukkig van worden? In deze workshop geven Karin & Yvonne je handvatten hoe iedereen van een fotosessie met tieners blij thuis komt, met foto’s waar het plezier vanaf straalt!

 

Ronde 2


 

 

 

Gonnie – Fotograferen in de laatste levensfase en bij moeilijke omstandigheden
Een herinnering om te koesteren. Als het einde van een leven nadert, willen je klanten alle momenten die er nog zijn grijpen. Herinneringsfotografie is een mooie manier om de liefde voor elkaar te vangen. Jij maakt dan als fotograaf geen foto’s van de buitenkant maar je fotografeert de liefde voor elkaar. De connectie, de verbindingen. Het is dankbaar werk, maar niet altijd even gemakkelijk. Ik geef je daarom graag handvatten waarmee je jouw eigen weg vindt. In mijn workshop focus ik niet op techniek, maar laat ik zien hoe je letterlijk en figuurlijk inzoomt het belangrijkste aspect van de foto: de connectie. Ik laat je beleven hoe het verdriet niet de overhand neemt maar er gewoon mag zijn. Maar hoe ga jij daar mee om als fotograaf. Hoe maak je deze shoots comfortabel zonder dat je klant continu denk dit zijn waarschijnlijk mijn laatste foto’s.

 

 

 

 


Odile Aarts – Hou jij van Fine-Art en/of Levitation fotografie?
Wil je hier meer over leren? Weten hoe je te werk moet gaan en hoe je die sfeer kan creëren? Hoe krijg je je modellen zo op de foto? Hoe zet je hier Moment Design als gouden middel in? Ik neem je in de mini-workshop mee in mijn werkwijze waarin we gaan kijken naar: Concept > Hoe maak je een concept? Voorbereiding > Wat moet er voor de shoot allemaal gebeuren & hoe krijg je dit voor elkaar? Shoot zelf > Aansturen van je kindermodelletje of volwassen model & licht. Nabewerking > Kleur, sfeer & meer! Tijdens deze workshop ga ik je overspoelen met alle ins en outs en daarbij gebruik ik mijn eigen werk dat bestaat uit zowel moodboards, opdrachten, foto’s, etc. Zo kan je vol nieuwe inspiratie en boordevol nieuwe tools aan de slag!

 


 

 

 

Karin Verhoog & Esther Malmberg – Klanten voor het leven
In deze miniworkshop nemen wij je mee op onze ‘klantreis’. Wat doen wij allemaal voor onze klanten en vooral: waarom? Door opdrachtgevers in de watten te leggen, blijven ze je een leven lang trouw. Sterker nog: ze praten over je met al hun vrienden, waardoor jouw klantenkring groeit! Het zorgt ervoor dat klanten terugkomen én dat ze meer kopen. Dit klinkt heel makkelijk, maar het is een bewuste keuze om je klanten het beste van het beste te geven én het vergt behoorlijk wat discipline. Ga mee op onze klantreis en leer ook hoe je klanten voor het leven opbouwt!


Na de Moment Design Proeferij hebben we nog iets heel tofs!

Yvonne ten Bruggencate gaat een live Moment Design sessie doen met een koppel terwijl jullie kunnen meekijken op een groot scherm. Zo kan je je een beetje een voorstelling maken van hoe een Moment Design fotoshoot in zijn werk gaat.
 
Ook als je al bekend bent met Moment Design fotografie blijft het super tof om te zien hoe de shoot zich het ontwikkelt en hoe het koppel steeds meer in elkaar opgaat. Maar vooral ook hoe Yvonne omgaat met de mensen voor haar camera.
 
Want het is heel fascinerend om andere fotografen aan het werk te zien. Iedereen gebruikt de techniek op zijn eigen manier. Het werkt nou eenmaal het beste als je heel dicht bij jezelf blijft. De een gebruikt heel veel handgebaren, de ander is heerlijk rustig, de volgende is super enthousiast en weer een ander gebruikt heel veel aanrakingen. Juist door veel verschillende fotografen aan het werk te zien kan je die dingen eruit halen die bij jou passen. Waar voel jij je goed bij? En hoe zou jij dat kunnen vertalen naar je eigen sessies. Want je hoeft het niet op dezelfde manier te doen, maar je kan er wel een hele hoop inspiratie uit halen!
 
Yvonne hoopt dat ze jullie hiermee kan inspireren en op nieuwe ideeën kan brengen!


Een heerlijke lunch is inbegrepen.

Er is een uitgebreide markt met stands waar fotografen zeer blij van zullen worden…..
De locatie van het Fotografen festival 2020 is ’t Voorhuijs in Emmeloord

Wacht niet te lang en volg die impuls voor het te laat is…..

Er zijn:
– 90 regular tickets t.w.v. € 79,- excl BTW (nog 19 beschikbaar).
– 17 tickets voor leden van het collectief. Voor leden is deze dag gratis. Deze tickets zijn persoonsgebonden en niet overdraagbaar

Koop nu je toegangskaart!

(door je gegevens in te vullen bestel je een kaartje en ga je een betalingsverplichting aan – je krijgt een factuur in je mailbox)

  Recensies Fotografen Festival 2019

  Wat was het een geslaagde dag. Erg leuk. Mensen die je via facebook al ontmoet hebt, in real life ontmoeten en dan ontdekken dat ze ook echt zo leuk zijn. Er hing direct een goede sfeer.
  Het programma stak supergoed in elkaar en wat een leuk muziekje zo tussen de bedrijven door. En ja, die quilty pleasure tafel…. Jammie :-). Heel erg bedankt!

  Heel gave dag! Zoveel geleerd, genoten! Ik had af en toe tranen in mijn ogen, dank daarvoor!

  Leuke dag en een top locatie! Ik zie uit naar volgend jaar!

  Wat een heerlijke sfeer!! Mooi afwisselend programma.