Powervrouwen

Donderdagmorgen half 10 het water komt met bakken uit de hemel. Fotograaf Gonnie belt met Monique; Wil je de shoot een paar dagen uitstellen? Nee echt niet! Ook al staan we onder een paraplu nu is het moment! We gaan namelijk een bijzonder plekje creëren vandaag.

Nou dat bijzondere plekje werd het. 26-2-2017 wist Monique binnen 20 min dat ze acute leukemie had. Monique vertelt: We zijn erg geschrokken. Je beland in een achtbaan en bent diep geschokt. De eerste kuur was niet aangeslagen en ik had nog 10% kans. Dokters hadden gezegd dat ik waarschijnlijk tijdens de 2e kuur zou overlijden. Gelukkig hebben we mijn kinderen niets verteld. Anders hard ik waarschijnlijk niet zo hard gevochten. Inmiddels heb ik een stamceltransplantatie gehad van een onbekende vrouw van 26 en gaat het goed. Linda heeft mij al die tijd gesteund en alles geregeld. Ik kan haar niet genoeg bedanken. Zij heeft mij er altijd doorheen getrokken. Ver over haar grenzen gegaan, de zorg voor mij en haar kinderen ging voor alles”.

Nu 7 maanden verder is Monique zo positief. Ze is een echte powervrouw en haalt energie uit alles wat er is gebeurd. Bij haar dochter Linda begint het besef nu pas en kost het veel energie om het een plek te geven. Maar samen hebben ze deze dikke boom uitgezocht, een gedachte -, herinnerings – , belevings – en rustboom. Samen hebben ze hier momenten uit de afgelopen maanden achtergelaten. Om de beurt hebben ze hardop deze momenten benoemd en aan de boom ‘gegeven’. “Het blijft hier, maar als het eventjes niet gaat kunnen we altijd terug naar dit bijzondere plekje.”

Lieve Monique en Linda wat ben ik vereerd dat jullie deze bijzondere verhalen met mij wilden delen en wat hou ik toch van deze symboliek. Heel veel sterkte, succes en moed voor alle tijd die nog mag komen. Jullie zijn allebei echte powervrouwen!

liefs Gonnie

Deze foto’s zijn gemaakt door: Gonnie Helfrich | Noord-Brabant

betekenisweek-blog-gonnie-helfrich-moment-design-collectief-1
betekenisweek-blog-gonnie-helfrich-moment-design-collectief-2
betekenisweek-blog-gonnie-helfrich-moment-design-collectief-3
betekenisweek-blog-gonnie-helfrich-moment-design-collectief-4
betekenisweek-blog-gonnie-helfrich-moment-design-collectief-5
betekenisweek-blog-gonnie-helfrich-moment-design-collectief-6
betekenisweek-blog-gonnie-helfrich-moment-design-collectief-7
betekenisweek-blog-gonnie-helfrich-moment-design-collectief-8
betekenisweek-blog-gonnie-helfrich-moment-design-collectief-9
betekenisweek-blog-gonnie-helfrich-moment-design-collectief-10

Volg ons op social media

Contact Moment Design Collectief info@momentdesigncollectief.nl